Haguéssim esperat més autocítica


MIRALLES: El coordinador general d’EUiA valora la compareixença del president del govern al Congrés i demana que totes les forces polítiques i els agents socials puguin debatre, també, sobre mesures legislatives i judicials

15/01/07. El coordinador general d’EUiA, Jordi Miralles, ha valorat avui la compareixença al Congrés del president del govern central, José Luis Rodríguez Zapatero, assegurant que “els elements d’autocrítica que han sorgit en el seu discurs són positius però parcials. No només es va equivocar en valorar la situació del procés de pau, també ha d’acceptar que no s’han donat passes clares per part del govern, com l’apropament de presos”.

Miralles ha explicat que la proposta de Zapataro de reunir en el consens totes les forces polítiques i agents socials per acabar amb la violència “és positiva”, però considera que aquesta pluralitat “s’haurà de veure reflectida, no només en les conclusions, sinó també en el debat de les mesures legislatives i judicials, com la Llei de Partits o la política penitenciària”.

El coordinador general d’EUiA, en aquest mateix sentit, ha estat criticat el posicionament del PP en el procés de pau i, especialment, després de l’atemptat d’ETA assegurant que “veiem amb perplexitat l’actitud partidista i electoralista dels populars davant la situació i les manifestacions d’aquest cap de setmana a Madrid i Bilbao”.

El també vicepresident d’ICV-EUiA al Parlament ha explicat, per altra banda, que EUiA actuarà políticament per posar com a prioritat la lluita contra els accidents laborals. “Exercir el dret al treball a Catalunya suposa avui per avui un risc. Per nosaltres, mesures com la informació, la formació de treballadors, les inspeccions i les sancions són necessàries per acabar amb aquesta lacra. Per això, el primer pas que hem fet és demanar una reunió amb la consellera de Treball, Mar Serna”, ha dit Miralles.

Fent referència encara a les qüestions de treball, ha avançat que EUiA i el Partit de l’Esquerra Europea organitzaran per als pròxims 29 i 30 de juny una trobada europea amb l'objectiu d'aportar mesures i propostes per fer front a la precarietat laboral, comuna a la Unió Europea a causa de les polítiques neoliberals que s’hi estan aplicant.

Finalment, Miralles ha valorat positivament l’aprovació, demà, del projecte de Llei de la Memòria Històrica per part del Consell de govern.

Comentarios

Entradas populares de este blog

CONTRA LA CORRUPCIÓ I LA IMPUNITAT: MOBILITZACIÓ POPULAR EN DEFENSA DEL BÉ PUBLIC

Municipalisme per a la transformació social Canviar realitats locals des de la implicació ciutadana