La renovació i l'entusiasme

Raül Garcia Melguizo, nascut a Polinyà fa 25 anys, fill d’una familia amb valors i sentiments democratic i d’esquerres. Casat i amb un fill de 4 mesos, l’Ernest. No té 10, ni 20 anys d’experiència a la política, ni al mon laboral. És un jove que la seva preocupació passa pel poble i la societat que vol deixar al seu fill. Això i el que ha viscut a casa dels pares, li han fet posar-se, malgrat la seva joventut, a treballar amb ganes i il·lusió al servei del poblé que l’ha vist néixer. Creu que és un deure amb tots/es, els/les veïns/es. Vol demostrar que el jovent també és responsable i s’implica en els temes socials que milloraran la vida dels ciutadans de Polinyà. Quines motivacions et porten a encapçalar la llista d’ ICV-EUiA-EPM?

Les motivacions han estat diverses: En primer lloc, la motivació i satisfacció que una organització de persones amb experiència, honestedat i constància de treball, hagin pensat en mi. A l’hora que un repte i una responsabilitat, que assumeixo amb valentia. Amb la situación política actual, s’ha de posar coratge per afrontar i lluitar pel que un defensa. Com a jove, crec que es necessita un canvi generacional a l’Ajuntament. Hem d’aconseguir un gir a l’esquerra, per avançar. Prioritzar polítiques més socials, consensuant les necessitats, perquè primer de tot, són les persones. Per altra banda, no podem continuar amb aquesta dinàmica de falta de motivació, idees, innovació i il·lusió. Els joves som el futur i ens ho hem de creure i implicar-nos ja, d’una vegada. No podem deixar que els altres decideixin per nosaltres i desprès queixar-nos. Hem d’actuar.

Quin és el vostre eslògan? Perquè l’heu triat?
En tenim varis i tots basats en el mateix concepte: la participació. Sense l’implicació de les persones, no es poden canviar les coses. AMB TU UN POLINYÀ 9 ÉS POSSIBLE; TU POTS CANVIAR POLINYÀ, APOSTA X LA JUVENTUT.

Quines són les principals propostes del vostre programa electoral?
> La incorporació de la participació ciutadana en la presa de decisions. Perquè la participació suposa compromís de la ciutadania i per tant més democràcia. I perquè sense aquesta, el poblé que volem difícilment sortirà del cercle d’interessos, dels més poderosos. >Un govern clar i transparent en la seva gestió. La transparència, la participació cívica i el control d’allò que és públic, són garantia de la desaparició d’actuacions arbitraries, especulatives i corruptes. > Equipaments adequats a la població, comptant sempre amb la ciutadania en general i amb les associacions i entitats en particular. >Un manteniment adequat i àgil, per això s’ha d’organitzar, planificar i coordinar millor els recursos personals, amb tal de rentabilitzar la gestió. Una bona gestió no te perquè ser més cara per la població. Serveis públics i de qualitat. P.e.: Que el nou Cap no sigui només un espai més gran, sinó que tingui més serveis, més especialistes, etc. Tanmateix, podríem dir d’altres serveis. > Un poble més habitable, més cohesionat, ajustant el creixement a les necessitats de la població. >Un poblé sostenible i mes ecològic amb més transport públic, més espais pels vianants, sense barreres arquitectòniques, més net, etc.
> Una educació de qualitat, amb un Projecte Educatiu Municipal, amb un treball en xarxa municipal. >Amb unes previsions en funció del creixement i afavorint la gestió de les AMPAS.

Quina d’aquestes són les més prioritàries per Polinyà?
La participació. És la que pot fer posible tota la resta de continguts, amb transparència i coherència.

Perquè creu que l’han d’escollir com alcalde?
Perquè jo represento el canvi generacional. Tinc la il·lusió, les ganes i un bon equip per treballar. Però sobre tot pel compromís de fer-ho des de la participació. Amb els veïns/es, escoltant les seves propostes i demanant les seves opinions. Si jo entro a l’Ajuntament, tots i totes hauran entrat també a treballar, per fer un Polinyà nou i millor.

Comentarios

Anónimo ha dicho que…
Estaria bé que constés que aquesta entrevista està extreta del Butlletí municipal que publica l'Ajuntament

Entradas populares de este blog

CONTRA LA CORRUPCIÓ I LA IMPUNITAT: MOBILITZACIÓ POPULAR EN DEFENSA DEL BÉ PUBLIC

Municipalisme per a la transformació social Canviar realitats locals des de la implicació ciutadana