FIDALGO MOSTRA A LLAMAZARES LA ‘CONFIANÇA’ DE CC.OO EN LES PROPOSTES PROGRAMÀTIQUES D’IU I LA SEVA ‘SERIETAT DAVANT LES FRIVOLITATS’ DE PSOE I PP


El secretari general del sindicat assegura que “el discurs de Gaspar és el meu” i destaca la coincidència dels seus plantejaments en matèria econòmica amb els de la formació

El secretari general de CC.OO, José María Fidalgo, ha mostrat la seva “total confiança” en les propostes programàtiques que IU presenta a les pròximes eleccions, i que s’han de ratificar aquest cap de setmana en una jornada on també hi serà representada EUiA. Fidalgo, que s’ha reunit amb el coordinador general d’IU,Gaspar Llamazaresli ha traslladat també el seu suport a l’hora de “fer front amb la seriositat de la formació a les frivolitats del PSOE i PP”, fent referència a les rebaixes fiscals o els xecs socials. Fidalgo ha destacat, de fet, la coincidència de plantejaments del sindicat amb les d’IU especialment pel que fa a la política econòmica i ha assegurat que “el discurs de Gaspar és el meu”.

Llamazares, per la seva banda, ha assegurat que IU i CC.OO comparteixen moltes coincidències sobre l’economia i ha adoptat el compromís amb Fidalgo de seguir col·laborant estretament “cada u des del seu espai propi” per a millorar la qualitat de vida dels treballadors i treballadores.

El candidat a la presidència del govern central ha rebutjat que l’economia es trobi en una situació crítica, però ha alertat que “no és per a l’eufòria. És una situació seriosa que s’ha d’abordar seriosament, i no amb frivolitats com les propostes de rebaixes fiscals o iniciatives com els xecs socials”.

Llamzares considera que aquestes mesures no fan “un favor” ni a la situació econòmica ni als ciutadans, per la qual cosa insisteix a posar en marxa accions encaminades a millorar la qualitat laboral, mesures de cohesió social i territorial i destinades a accelerar el canvi de model econòmic per a buscar un model més sòlid.

A més, ha argumentat que la pressió fiscal a Espanya “no és excessiva” i ha censurat que, no obstant això, “està molt desequilibrada”. L’aposta d’IU, tal i com ha explicat, passa per establir una pressió fiscal progressiva per a que “pagui més qui més tingui”, a més d’introduir algunes mesures impositives destinades a pal·liar el canvi climàtic i millorar el medi ambient.

“Els projectes del PP i del PSOE en matèria econòmica s’assemblen”

Un altres dels aspectes que s’ha abordat en la trobada entre Llamazares i Fidalgo ha estat el de la sostenibilitat de l’economia. El dirigent d’IU manté que “fins ara hem tingut una economia sostinguda però no sostenible”, un problema que la formació proposa solventar “renovant el teixit econòmic i orientant-lo a la vegada “des d’un punt de vista ambiental”.

Per tot això, Llamazares ha reclamat al PSOE i PP que portin a terme una “campanya electoral seriosa” en matèria econòmica i els ha instat a allunyar-se de postures “d’eufòria i de depressió” per a presentar propostes que vagin més enllà de la demagògia i el populisme.

En aquest sentit, Fidalgo ha advertit que els programes electorals del PSOE i el PP “s’assemblen” i ha apostat per mesures programàtiques com les que presenta IU. Fidalgo ha desitjat a IU “tot l’èxit del món” en les eleccions del març i ha afegit que es tracta d’una formació “molt necessària”. “Per fi hem trobat amics que no creuen que els ciutadans són tontos”, ha conclòs.

Comentarios

Entradas populares de este blog

CONTRA LA CORRUPCIÓ I LA IMPUNITAT: MOBILITZACIÓ POPULAR EN DEFENSA DEL BÉ PUBLIC

Municipalisme per a la transformació social Canviar realitats locals des de la implicació ciutadana