EUiA fa costat l´alcalde d´Altafulla, Francesc Farré, en la moció de censura presentada per l´oposició amb el suport d´un trànsfuga


El coordinador general Jordi Miralles, que ha assistit al plenari, ha anunciat que ´demanarem una reunió urgent de la Comissió pel Pacte Antitransfuguisme del Congrés´

Esquerra Unida i Alternativa ha mostrat el seu més explícit suport al fins ara alcalde d´Altafulla d´Alternativa Baix Gaià, Francesc Farré, que ha patit avui una moció de censura presentada per l´oposició. Aquesta, formada pel PSC, PP i diversos grups independents han tirat endavant la moció amb el suport de Jano Francino, regidor trànsfuga de l´ABG. El coordinador general d´EUiA, Jordi Miralles, el dirigent de la formació, Fèlix Alonso, i el coordinador del Camp de Tarragona, Josep Maria Vázquez, han assistit al ple d´una moció de censura que han titllat “d´impresentable”.

Després de la votació, que ha comptat amb 4 vots en contra, 6 a favor i una abstenció, el nou alcalde socialista ha exposat el nou cartipàs municipal, on crida l´atenció el fet que la regidora del PP assumeix Urbanisme i Medi Ambient, i on Francino serà el titular de Turisme. Miralles ha parlat explícitament d´aquests dos regidors, i ha criticat per un costat que “el PSC vagi a buscar al PP per tirar endavant aquesta moció poques setmanes després de demanar a la població que anés a votar per evitar que ´ellos volvieran´”. Per l´altra banda, ha apel•lat al Pacte Antitransfuguisme perquè “Jano Francino ha d´estar a la llista negra de la política, al costat de Tamayo i Sáez, els dos diputats socialistes que es van vendre i van evitar el canvi d´esquerres a la comunitat de Madrid” En aquest sentit, ha explicat que EUiA demanarà la reunió urgent de la Comissió pertinent del Congrés.

El coordinador general d´EUiA, finalment, ha assegurat que “avui és un dia trist per a Altafulla, per als seus ciutadans i per a les forces progressistes, perquè l´alcaldia i el govern d´aquesta població tornen a estar en mans de la dreta i dels interessos especulatius”.

Farré, per la seva banda, ha assegurat que el PSC “s´ha carregat un govern de progrés, un govern amb el primer alcalde d´esquerres des de la República”. “Aquesta moció ens treu del govern, però ningú no ens pot treure el fet de seguir sent la força més votada. Seguirem treballant per Altafulla com sempre hem fet, amb feina, participació, diàleg, responsabilitat i fermesa”, ha dit.

Al ple, en diversos moments força tens, s´han sentit proclames en favor de Farré i l´ABG, així com crits de ´traïdor´ adreçats a Francino. Els assistents també han ensenyat cartells amb el lema “Fa pudor”.

Comentarios

Entradas populares de este blog

CONTRA LA CORRUPCIÓ I LA IMPUNITAT: MOBILITZACIÓ POPULAR EN DEFENSA DEL BÉ PUBLIC

Municipalisme per a la transformació social Canviar realitats locals des de la implicació ciutadana