ICV-EUiA TANCA LA JORNADA SOBRE ‘UN ANY DE GOVERN D’ENTESA’ FENT UN BALANÇ POSITIU DE LA TASCA FETA A L’EXECUTIU




Miralles i Saura destaquen la responsabilitat de la coalició en les polítiques socials i mediambientals de l’actual govern***El coordinador general d’EUiA reivindica, a més, assumir el repte de construir l’esquerra del segle XXI: l’esquerra social

ICV-EUiA considera que la seva tasca al govern d’Entesa, quan es compleix un any de la seva constitució, és positiva en el balanç de la feina feta fins ara, i necessària per a assumir els reptes socials, mediambientals i nacionals de Catalunya. Aquesta és la principal conclusió de la jornada que la coalició ha portat a terme a Barcelona per analitzar “Un any de govern d’Entesa”.

En la seva intervenció de clausura de la jornada, no obstant, el coordinador general d’EUiA Jordi Miralles ha anat més enllà d’aquesta valoració positiva i ha posat sobre la taula la necessitat de seguir treballant per transformar la societat, “un canvi que no es fa només des de l’acció de govern, sinó també polititzant els moviment socials, que no partiditzant, fent que aquests impregnin les nostres passes dins les institucions, i exigint pluralitat en els mitjans de comunicació”.

En aquest sentit, Miralles ha explicat que “aquesta és la millor manera de lluitar contra la desafecció de gran part de la societat envers la política. Hem de ser capaços de donar respostes als problemes reals de les persones, sense defugir responsabilitats ni evitar la confrontació amb els interessos dels poderosos que vulneren els seus drets”. Pel vicepresident parlamentari d’ICV-EUiA, aquest “és un dels debats de l’esquerra del segle XXI, la consolidació d’una esquerra social que faci front als nous reptes i que camini paral·lelament els moviments socials i en les institucions”.


El president d’ICV, Joan Saura, per la seva banda, ha reivindicat el paper fet per ICV-EUiA dins el govern d’Entesa. El dia després de la presentació de les esmenes a la Llei de l’Habitatge que garanteixen la constitucionalitat del lloguer forçós, Saura ha assegurat que sense la formació ecosocialista “no s’haurien fet lleis com aquesta” o d’altres com la del Memorial Democràtic o l’aplicació de mesures com la limitació de la velocitat a 80 quilòmetres per hora a l’àrea metropolitana de Barcelona per poder reduir els nivells de contaminació de l’aire. Malgrat tot, el líder d’ICV ha lamentat els “atacs continus de determinats sectors cap a la seva formació política per l’aplicació d’aquestes mesures i posant en dubte que ICV-EUiA pugui tirar endavant aquestes responsabilitats dins el Govern català”.

Comentarios

Entradas populares de este blog

CONTRA LA CORRUPCIÓ I LA IMPUNITAT: MOBILITZACIÓ POPULAR EN DEFENSA DEL BÉ PUBLIC

Municipalisme per a la transformació social Canviar realitats locals des de la implicació ciutadana