Miralles diu que "ampliar la setmana laboral és una provocació" i que d´aprovar-se, "la Unió Europea estarà tocada de mort"


El coordinador general d´EUiA espera que els irlandesos diguin ´no´ al Tractat de Lisboa el proper dijous 12 de juny

El coordinador general d´EUiA i diputat, Jordi Miralles, ha declarat avui que l´anunci de la Unió Europea (UE) de permetre la setmana laboral de 60 hores “és una provocació”. Miralles ha dit que “els que defensem l´Europa social estem en contra de la mesura i ens hem d´unir per a donar una resposta social i política contundent”.

Per EUiA, l´actual model d´Unió Europea “retalla i limita drets de les persones” de manera constant. Dos clars exemples són la proposta d´ampliació de la setmana laboral fins a 60 hores i la directiva d´immigració. Segons Miralles, pels continus atacs a les conquestes socials, democràtiques i als drets de les persones i els pobles, “aquest model d´UE està tocat de mort”.

Per a fer front a “aquest model dretà i ultraconservador que volen imposar a Europa personatges com Berlusconi i Sarkozy”, el dirigent d´EUiA proposarà al Partit de l´Esquerra Europea (PEE) i a les forces d´esquerres representades al Parlament Europeu “posicionar-se en contra i defensar la reducció de la jornada laboral i el repartiment del treball, sobretot en un moment en què els avenços tecnològics fan que es requereixi menys ma d´obra i en que l´atur va en augment”, ha explicat.

Així mateix, Miralles creu que el govern espanyol “ha de vetar aquesta antisocial, injusta i insolidària mesura” i que “el moviment sindical ha d´organitzar una resposta europea”, que comptarà amb el suport d´EUiA.

Pel ´No´ d´Irlanda

D´altra banda, Miralles ha recordat que aquest dijous, 12 de juny, Irlanda és l´únic país que, pel moment, sotmetrà a referèndum el Tractat de Lisboa. En aquest sentit, el dirigent d´EUiA, formació que defensa la consulta a tots els països de la UE, espera que “el dia 12 Irlanda digui ´no´ i s´obri una nova situació a Europa”.

Comentarios

Entradas populares de este blog

CONTRA LA CORRUPCIÓ I LA IMPUNITAT: MOBILITZACIÓ POPULAR EN DEFENSA DEL BÉ PUBLIC

Municipalisme per a la transformació social Canviar realitats locals des de la implicació ciutadana