La senyora Pedraza mai mès podrà ser referent de l'esquerra de Polinyà.


Encara que hagi estat la llista més votada, CiU no ha donat la talla, com popularment es diu en aquests casos. Per què? En primer lloc, perquè els ciutadans no obliden que han governat 12 anys i la seva estada al govern no ha estat gens rellevant. I, en segon lloc, perquè qui va pensar que CiU podia ser la solució al Tripartit, avui veu CiU com el màxim garant dels preocupants retallades socials, que es produeixen a Catalunya.
Els ciutadans, a escassos mesos de les eleccions autonòmiques, a Polinyà han tingut la capacitat de donar un gir important a la seva primera decisió de no afavorir l'entrada a la dreta nacionalista, i han optat per la necessitat d'arribar a acords entre les esquerres d' la localitat.
Això sí, el missatge no pot ser més clar, s'ha de canviar molt perquè la ciutadania es vegi respectada pel que fa al lideratge de l'alcaldia. En aquestes eleccions del 22M l'alcaldia ha estat la més qüestionada. La que major revés ha rebut i això cal atendre'l amb la deguda sensibilitat envers els electors de l'esquerra. Si no és així, no s'entendria l'acord.
D'aquestes negociacions ha de sortir un altre lideratge i una altra política a desenvolupar. Un lideratge que es mostri més sensible a les polítiques socials. Que ofereixi solucions però que alhora tingui més respecte als altres grups d'esquerres del Consistori i al conjunt de la ciutadania.
Si efectivament el 22M el poble de Polinyà, va votar en clau de canvi, la senyora Pepita Pedraza, no pot ser la persona de consens en aquest moment. La senyora Pedraza ha mantingut un estat d'acomodament polític permanent per fer el que li vingués de gust, més enllà dels interessos polítics i ciutadans. No és casualitat que aquesta senyora optés tres legislatures consecutives en pacte amb CiU. Això sí, sota l'amenaça que té recanvi, com es va demostrar en l'acord de la taxa de residus. En els 24 anys que porta a l'Ajuntament i d'ells 16 al capdavant del consistori, ha demostrat per activa i per passiva, una indefinició ideològica preocupant que ha facilitat que avui Polinyà sigui un camp de cultiu de la dreta i de la dreta extrema. La senyora Pedraza mai mès podrà ser referent de l'esquerra de Polinyà.
Òbviament és un repte molt seriós.

Comentarios

Entradas populares de este blog

CONTRA LA CORRUPCIÓ I LA IMPUNITAT: MOBILITZACIÓ POPULAR EN DEFENSA DEL BÉ PUBLIC

Municipalisme per a la transformació social Canviar realitats locals des de la implicació ciutadana