Celebrem la victòria de la Unitat Popular a les municipals, ara és el moment de guanyar Catalunya

Comunicat de Comunistes de Catalunya de valoració dels resultats de les eleccions municipals de 2015


català - castellano - english


Els resultats de les eleccions municipals d’avui marquen un punt d’inflexió en l’evolució política del nostre país. El triomf significatiu de les forces d’Unitat Popular a les principals ciutats obre un nou horitzó de possibilitats per a la Classe Treballadora i el conjunt de classes populars que conformem la immensa majoria de la ciutadania. Per a aquest nou període els i les comunistes tenim una estratègia clara a desenvolupar des d’aquest mateix moment: la Unitat Popular. 

Comunistes de Catalunya ens considerem partícips del procés unitari que ha fet possible l’avenç de les candidatures populars. Fruit d’un llarg i fèrtil debat, hem apostat per la Unitat Popular en tots aquells municipis on ha estat possible, sense abandonar en cap moment el nostre compromís amb Esquerra Unida i Alternativa i la coalició amb Iniciativa per Catalunya-Verds, des de la qual hem aconseguit acumular una rica i valuosa experiència municipalista.

Repàs dels resultats

Comunistes de Catalunya celebrem els excel·lents resultats de la candidatura Barcelona En Comú, liderada per Ada Colau, en la qual hem participat activament. Així mateix celebrem l’entrada al consistori de Mercedes Vidal, camarada militant del nostre partit a les llistes de Barcelona En Comú. Celebrem també els excel·lents resultats de les candidatures unitàries de Unitat pel Canvi a Sabadell, Canviem Mollet, Terrassa en Comú, Movem Castelldefels,i tantes altres iniciatives pel canvi. Estem satisfets pels resultats de Canviem L’H que ha aplegat a ICV-EUiA i Pirates de Catalunya. Ens felicitem també pels excel·lents resultats de Guanyem Badalona En Comú, on participen militants de Comunistes de Catalunya.

Comunistes de Catalunya celebrem els bons resultats globals de la coalició ICV-EUiA, que ha estat la força més votada altre cop a Montornès del Vallès i Esplugues de Llobregat, també al Prat de Llobregat; i ha tingut uns resultats molt significatius a municipis com Sant Boi de Llobregat o Montcada i Reixac. Globalment, ens felicitem dels bons resultats obtinguts per la coalició als municipis amb més població de Catalunya, encara que valorem críticament els resultats obtinguts en alguns municipis molt concrets de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, en els quals tenim una gran tasca pel davant.

Així mateix, ens alegrem dels resultats obtinguts per candidatures populars germanes d’arreu de l’Estat, com Ahora Madrid, que són mostra del canvi de tendència generalitzat que viu la societat, com a conseqüència de la decadència del règim de la 2a Restauració Borbònica.

Globalment, Comunistes de Catalunya valorem molt positivament l’avenç de les forces polítiques de l’esquerra rupturista de manera generalitzada i no volem deixar de remarcar que, allà on més s’ha aconseguit la unitat al voltant d’una única candidatura popular, és on millors resultats hem obtingut. Considerem que aquests resultats ens donen la raó, a totes aquelles persones que anem defensant la Unitat Popular davant les forces reaccionàries com a única sortida per al definitiu enderroc del Règim del 78.

Crida a la Unitat Popular

Per als i les comunistes, es donen les condicions per una gran aliança de les classes populars al voltant d’una única candidatura rupturista a les eleccions vinents a la Generalitat de Catalunya (que molt probablement CiU posposarà) i a les eleccions vinents generals de l’Estat espanyol, previstes per aquesta tardor. Candidatures que només poden ser útils si són expressió de la Classe Treballadora organitzada i dels sectors d’avantguarda de les classes populars i vénen acompanyades d’un moviment sociopolític de confluència des de la base que compti amb el suport dels sindicats de classe i els moviments socials.

És per això que Comunistes de Catalunya comencem a treballar des d’ara mateix per la Unitat Popular i emplacem a totes les forces de l’esquerra i a les persones militants de base a construir juntes una nova majoria social. Una nova majoria que ha de ser la més àmplia possible, tant a Catalunya com a l’Estat, i que ha d’intentar aplegar el màxim de forces de l’esquerra al voltant d’un compromís de ruptura amb el Règim del 78. Una nova majoria que hem de construir al voltant d’un programa polític comú, ambiciós en el pla social i en el nacional, i que ha de tenir com a prioritat el desenvolupament d’un pla de rescat ciutadà que doni resposta a la important crisi social que vivim. Una nova majoria que ha de permetre el desenvolupament d’un Procés Constituent de la República Catalana i un Procés Constituent d’una nova realitat federal, tant amb l’Estat Espanyol com a Europa. Una nova majoria que ha de posar les bases d’una Revolució Democràtica.

@Comunistes amb la #UnitatPopular per la #RevolucióDemocràtica
#RupturaDemocràtica #ProcésConstituent #RepúblicaCatalana

Comunistes de Catalunya
Secretariat

Barcelona, 25 de maig de 2015

Comentarios

Entradas populares de este blog

CONTRA LA CORRUPCIÓ I LA IMPUNITAT: MOBILITZACIÓ POPULAR EN DEFENSA DEL BÉ PUBLIC

Municipalisme per a la transformació social Canviar realitats locals des de la implicació ciutadana