Polinyà siempre se distinguió por saber aunar a la izquierda en el sí de EUiA

Polinyà siempre se distinguió por saber aunar a la izquierda en el sí de EUiA. Es el motivo de que exista sólo la coalición ICV-EUiA. Y todos debemos felicitarnos porque ello sea así.

Siempre es más importante estar juntos que separados. Por eso mismo las candidaturas en Polinyà se nutrieron siempre de hombres y mujeres plurales, provenientes de varias culturas de la izquierda.

Pero desde las elecciones de 2007 tenemos una experiencia negativa que se repite este año. Es un trabajado dirigido desde fuera de Polinyà alentando a la desunión y disgregación política y social de la izquierda.

Se debe decir que hoy, cuando es tiempo de izquierdas en Catalunya y en general, cabalgue ese caballo desbocado con sombríos objetivos. Que más adelante veremos. Primero fue en las municipales del 2007 ayudando a crear y organizar Entesa per Polinyà para dañar a la candidatura coalición electoral ICV-EUiA y ahora Guanyem Polinyà.

Pero no nos equivoquemos, ese no es el “caballo cuatralbo jinete del pueblo que la tierra es tuya” de Rafael Alberti. Este, es un caballo ajeno a los intereses del pueblo y de los Polinyens@s. Y que su paso por Polinyà lo único que deja es una huella de ruptura, discordia y odio entre la izquierda local, como la creada en Sabadell. Podemos decir que nadie hizo tanto daño en detrimento de la izquierda de Polinyà. Sin embargo también es verdad de que el tiempo pasa y tus andaduras te delatan, y en Polinyà, esos pasos no son limpios ni honestos.

Lo más grave de todo, es que cuando convendría construir unidad y alternativa, se siembra ruptura.

Desde aquí llamo a la izquierda a que después de las elecciones se trabaje por cerrar filas y defender la unidad frente a los ataques de la derecha. Polinyà no es un pueblo burgués, Polinyà es un pueblo trabajador y no se merece otra cosa que no sea el entendimiento y la unión de la izquierda.

Carta de afiliados y simpatizantes de EUiA Sabadell

Com afiliades i afiliats, com a simpatitzants, com a membres de la direcció local, i com a candidates i candidats d’Esquerra Unida i Alternativa de Sabadell, volem aclarir algunes qüestions que afecten directament la nostra organització a Sabadell.


  1. Que el dia 15 de novembre de 2014 es van realitzar les votacions de les eleccions primàries d’EUiA Sabadell, per triar el/la candidat/a i la candidatura d’EUiA Sabadell.

  1. Que el resultat de les votacions primàries del dia 15 de novembre de 2014 van ser que el guanyador, i per tant l’escollit com a cap de llista, va ser Eduard Navarro, i la llista més votada i per tant la llista guanyadora va ser la encapçalada per Eduard Navarro.

  1. Que passats els terminis establerts per garanties democràtiques, aquest resultat de les votacions del 15 de novembre va ser proclamat, i en conseqüència Eduard Navarro com a candidat d’EUiA de Sabadell i la llista que encapçalava com la candidatura d’EUiA de Sabadell.

  1. Que en EUIA, els resultats de les primàries han de ser referendats per l’Assemblea, ni tampoc l’Assemblea els pot revocar.

  1. Que aplicant les polítiques aprovades tant per l’organització nacional d’EUiA (6ª Assemblea, acords del Consell Nacional d’EUiA, etc.), com per l’organització local d’EUiA de Sabadell (acord d’EUiA amb ICV de Sabadell per a restablir la coalició i treballar conjuntament per la confluència, participació conjunta en el projecte del nou espai anomenat  Assemblea Oberta, etc.), la candidatura d’Eduard Navarro s’incorpora activament en l’Assemblea Oberta, i conseqüentment en Unitat pel Canvi a Sabadell, quan és possible eixamplar l’acord i anar més enllà de l’Assemblea Oberta.

  1. Que segons les normes de les què ens hem dotat en Esquerra Unida i Alternativa, els acords electorals, en aquest cas locals, han de ser aprovats pel Consell Nacional d’EUiA per a què siguin plenament vàlids i reconeguts per EUIA com a seus.

  1. L’aprovació per part del Consell Nacional d’EUiA de tot el procés d’aliances relatat anteriorment, i que té com a conseqüència electoral la candidatura d’Unitat pel Canvi a Sabadell - Entesa, en la què participa EUiA de Sabadell, es va produir en el Consell Nacional celebrat en dia 28 de març, per unanimitat.

  1. Que actualment, d’acord amb tot el que s’ha explicat anteriorment, la única candidatura reconeguda per EUiA de Sabadell i per EUiA nacional, així com per la coalició d’ICV-EUiA, és Unitat pel Canvi a Sabadell - Entesa, que és la que EUiA nacional reconeix com a seva.

  1. Que Unitat pel Canvi a Sabadell – Entesa és la candidatura d’EUiA de Sabadell, de tota EUiA de Sabadell, i no de una part d’EUiA de Sabadell.

  1. Que qualsevol altre candidatura que pugui ser presentada a Sabadell, per persones afiliades a EUiA, per a confrontar electoralment amb Unitat pel Canvi a Sabadell – Entesa, no té el reconeixement ni d’Esquerra Unida i Alternativa local, ni nacional, ni de Izquierda Unida, ni de la coalició Iniciativa per Catalunya Verds - Esquerra Unida i Alternativa.

  1. Finalment, que segons marquen els estatuts d’Esquerra Unida i Alternativa en el seu article “70. 7) La participació i confrontació electoral en llistes no acordades ni avalades per EUiA, serà  causa automàtica de baixa de l’organització per part d’aquells afiliats i/o afiliades que les  integrin”.

Sabadell, 27 d’abril de 2015.

Comentarios

Entradas populares de este blog

CONTRA LA CORRUPCIÓ I LA IMPUNITAT: MOBILITZACIÓ POPULAR EN DEFENSA DEL BÉ PUBLIC

Municipalisme per a la transformació social Canviar realitats locals des de la implicació ciutadana