Garzón crida a les forces democràtiques a buscar una sortida dialogada sense exclusions al conflicte català


El candidat d'IU a la Presidència del Govern remet una carta als candidats dels principals partits en què exposa aquesta iniciativa

El candidat d'Esquerra Unida a la Presidència del Govern, Alberto Garzón, ha remès avui una carta als candidats de les principals forces democràtiques per buscar una sortida dialogada sense exclusions al conflicte català.


A CONTINUACIÓ S'INCLOU EL TEXT ÍNTEGRE DE LA CARTA

Crida a les forces democràtiques

Per un procés constituent alternatiu a Europa

Les classes populars dels Estats europeus estem sent víctimes de la crisi econòmica i de la gestió neoliberal dels nostres governs. Els costos econòmics i socials estan sent assumits per la majoria social treballadora i per les persones que es troben excloses dels mecanismes de protecció de l'Estat. Alhora, els partits que representen a les oligarquies econòmiques s'han servit de les seves posicions de govern per saquejar els comptes públics i debilitar els instruments de solidaritat de l'Administració Pública, lucrant-se ells i les seves famílies sense que de moment hi hagi les merescudes conseqüències jurídiques.

Més preocupant encara, l'aplicació de les polítiques dutes a terme pels diferents governs europeus està consolidant un model de societat profundament lesiu per als drets conquerits per les classes populars així com per al futur de la majoria social. Portem anys patint un veritable procés constituent dirigit per les oligarquies europees que consisteix a desmantellar les conquestes socials i l'Estat Social, per tal d'adaptar les nostres institucions a les necessitats d'aquest capitalisme salvatge en crisi.
En aquest context, les classes populars de les nostres societats enfrontem greus i importants reptes d'índole social, econòmica i ecològica que només podran ser resolts des de la col·laboració i la cooperació. Apostem per la construcció d'espais jurídics comuns que ens permetin multiplicar les energies amb les que superar aquestes dificultats i poder aspirar a la construcció d'una societat amb justícia social.

En conseqüència, fem una crida a totes les forces democràtiques compromeses amb una sortida política dialogada i negociada al conflicte entre Catalunya i l'Estat espanyol a constituir de forma immediata d'una Mesa de Diàleg que tingui almenys els següents punts de debat:

   - Fórmula per facilitar una consulta a Catalunya, amb totes les garanties democràtiques i legals, que permeti al poble català opinar lliurement sobre el seu futur com a nació.

   - Model d'Estat Federal dins del qual les classes populars dels diferents pobles d'Espanya puguin cooperar en la recerca d'una sortida social i justa a la crisi econòmica actual i per enfrontar els reptes del futur.


   - Full de ruta per a un procés constituent republicà, federal i progressista per al conjunt de l'Estat i d'Europa.

Comentarios

Entradas populares de este blog

CONTRA LA CORRUPCIÓ I LA IMPUNITAT: MOBILITZACIÓ POPULAR EN DEFENSA DEL BÉ PUBLIC

Municipalisme per a la transformació social Canviar realitats locals des de la implicació ciutadana