Ara es el moment de donar un pas cap al Polinyà transformador


He decidit escriure sobre Polinyà, perquè no estic content amb el que veig. Sabem que l'Ajuntament de Polinyà, està format en aquest moment, per PSC i ICV-EUiA. En teoria, els dos grups polítics, no és que siguin incompatibles, però sí que són diferents ideològicament; un és transformador (ICV-EUiA) i l'altre (PSC) no ho és. No obstant això hi ha força suficient per formar un govern més transformador que l'actual. Per tant, qui aspiri a un govern transformador, aquest no ho és. És un equip de gestió.
Just perquè sóc afiliat a EUiA, vull dir que aquesta organització no va néixer per ser una força administradora de l'actual sistema capitalista, sinó que vam néixer per transformar el món. Transformar-lo per fer un altre millor. Anar cap a una societat més avançada i controlada per la pròpia societat. No volem ser administradors ni gestors del Neoliberalisme. Per això estan altres partits.
En les últimes dècades, la majoria dels pobles han desenvolupat veritables inversions urbanístiques. També a Polinyà. Es van construir les escoles bressol públiques, els Centres Cívics, els poliesportius, les noves urbanitzacions, els parcs públics, places i carrers nous, escoles, etc., una realitat objectiva que ha millorat la qualitat de vida i benestar de les persones.
No obstant això, en aquest moment l'Ajuntament de Polinyà, salvant la brigada municipal, la resta de serveis són gestionats per empreses privades i oligopolis. A més, algunes incompleixen contractes i deixen sense servei a ciutadans, quan aquests tenen dificultats per pagar la llum o l'aigua.
Òbviament les empreses i oligopolis, tots ells, venedors de serveis i productes, com l'aigua, l'energia, la jardineria, la neteja de vials i edificis públics, servei del PAS, servei de residus, etc., l'únic que busquen és el benefici propi. La resta no els importa un rave. I, tots ells, alhora, causen veritables problemes polítics i socials tant a la ciutadania, com a la institució. I moltes vegades desatenen les seves responsabilitats contractuals, com el cas de l’empresa Ilunión. (L'empresa de neteja de les instal·lacions municipals)
Tenint en compte totes aquestes realitats, des de les opcions d'esquerres, és evident que el que cal fer és canviar aquesta situació. Donar un gir radical perquè sigui l'Ajuntament el que s'encarregui directament de la gestió i de l'administració d'aquests serveis. Així com resoldre la manca de control de les obres i els sobre costos, que s'han donat en moltes de les obres realitzades al nostre poble. Cal aconseguir que Polinyà sigui un poble lliure. Protagonista dels seus propis fets i realitats. A través de processos democràtics i participativa-ment, aportant propostes de futur.
Un gran problema és el de l'habitatge. Necessitem un pla seriós d'habitatge públic. Que doni resposta als ciutadans, perquè en cas contrari, estarem obligant a que els nostres fills i nets marxin a altres llocs a viure, com ja està passant. Som un dels pobles amb el preu de l'habitatge més alt de la zona.
La conclusió a la qual hem d’arribar, és que el poble s'ha transformat urbanísticament, però no en l'essencial. Ara, ha de ser el moment. El moment de prendre les grans decisions. Fer que sigui la societat la que es constitueixi com el veritable actor dels canvis, participant directament en l'estructuració del poble, a través d'un projecte participatiu complert. L'eina política, amb la qual el poble és el veritable promotor dels canvis i no deixar-ho només en mans dels polítics.

Comentarios

Entradas populares de este blog

CONTRA LA CORRUPCIÓ I LA IMPUNITAT: MOBILITZACIÓ POPULAR EN DEFENSA DEL BÉ PUBLIC

Municipalisme per a la transformació social Canviar realitats locals des de la implicació ciutadana